Sauna Finlandia Ven-Zelderheide

Omschrijving Activiteit

Het begin van Sauna Finlandia is eigenlijk terug te voeren naar de zomer van 1972.
Dat was de tijd dat Hans Pijpers, voor het eerst kennis maakte met de sauna. Dit was in Finland tijdens zijn stage.
Naast de werkzaamheden in de zuivelfabriek was er voldoende tijd over, om van tijd tot tijd een saunaatje te pikken. In het regionale dagblad, viel et oog op een kleine advertentie; “Saunakabine te koop.De cabine is aangeschaft en al vrij snel is er een klein bedrijfje uitgegroeid. Dit was in 1987. Twee jaar later kwam de eerste uitbreiding. Na de nodige ambtelijke hordes te hebben genomen kon in 1991 begonnen worden met de eerste echte verbouwing. oa buitenzwembad, tuin en nieuwe sauna, s. De hobby was bedrijf geworden. Tegenwoordig kun je hier genieten van een Bio-saune en Finse sauna, houten ton met 40 graden water En veel andere zaken zoals het Buitenbad en het heerlijke eten van het restaurant. Zie ook Sauna Finlandia in Ven-Zelderheide

Kosten: entree € 21,40 + Vervoer. en eigen verteer.
Verzamelen: om 11.15 uur bij de kwantum in Venlo.

Dit bericht is geplaatst door ?. Maak dit favoriet permalink.

1 thought on “Sauna Finlandia Ven-Zelderheide

 1. Wij zijn rond 11,15 met 6 personen naar Finlandia in Ven-Zelderheide gegaan.
  Dit dorps panorama wordt eens niet verstoord door een groot pand dat niet in de omgeving past. Je zou dan ook niet verwachten dat achter de gevel van een van de grote woonhuizen een Familie sauna schuil gaat! Als je binnen komt heb je dan ook gewoon kastjes met een sleutel, Dus geen armbandje met chip. Hier voor in de plaats krijg je vriendelijkheid en persoonlijkheid. je bent dus gewoon Luc of Angelo. Als je verder loopt kom je eerst de douches tegen aan 2 kanten Hier vlakbij is ook de trap naar de massage ruimte.
  Omdat 2 van ons zich wilden laten masseren is de masseuse speciaal voor O&O (The One and Only” Venlo) even komen werken voor 2 uurtjes.
  Omdat een van onze leden hier heel vaak op zondag kwam toen het nog ging,
  Heeft zij ons een rondleiding gegeven door Finlandia. Mijn eerste kennismaking met de sauna was bij van Dijk, Een vriend vroeg of ik zin had om samen met zijn vrouw en een ander stel mee te gaan, Maar ja deze vraag kwam wel erg plotseling, zodat ik geen tijd had om hier rustig over na te kunnen denken. Ik ben toen ook niet mee geweest, Later dat jaar wel met hun alleen. Het sauna gebeuren met het opwarmen en afkoelen viel bij mij in de smaak Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn. Ik ben later dan ook bij Finlantis en Thermae 2000 geweest. Het heeft natuurlijk allemaal zijn charme.
  Maar dit is geheel niet te verglijken met Finlandia. Het zijn de kleine dingen die op gaan in het geheel, Die het verschil maken. Maar je moet hier wel voor open staan om dat te zien! Je kunt dan ook zien dat Hans en Ada hun sauna passie en liefde vertalen naar de kwaliteit in hun eigen Finlandia. Zo is er veel gebruik gemaakt van Hout in combinatie met bijpassende tegels. Zo kom je op verschillende plaatsen tegel Plato, s tegen. Ook hebben ze achter het huis een moeien tuin met vijver. Terwijl Jos was aan het genieten van zijn massage zijn wij als eerste samen de Bio – Licht sauna in gegaan om wat op te warmen. Hier na zijn enkele van ons gaan zwemmen in het binnenbad, Terwijl de rest zich een plaatsje zocht op de lig weide om te kunnen gaan genieten van de zonnen stralen! Ook hebben ze hier een eenvoudige menu kaart met goede smakelijke producten, En zo als thuis mokken koffie of thee.
  Waar het bij andere sauna parken toch eigenlijk wel druk is, Heerst bij Finlandia de rust, Omdat hier veel vaste gasten komen, En de sfeer goed is!
  Finlandia heeft in de 4 dagen dat zij open zijn per week maar 20 gasten per dag nodig Om uit de kosten te kunnen komen. Mede door het vakantie huis aan de andere kant van de straat. Je hebt hier oa een 60 graden kruiden sauna en een Turks stoom bad verder nog een hout gestookte Buiten sauna
  Ook de 40 graden ton wordt met hout gestookt. Hier zijn wij op een gegeven moment met ons 6e in gaan zitten. Toen stroomde er toch wat water uit dit Kabouterbad. En toe gegeven het was wat krap met ons alle, maar het paste net. 2 keer per dag wordt er in de grote 5 x 4 meter sauna een opgiet ritueel gedaan. Bij de berken opgieting zijn Luc, Wim en ik geweest,
  Eerst wordt de lucht vochtigheid met berken water op gevoerd, Om vervolgens de bloed omloop te stimuleren door met 2 bossen jonge berkentakken op ieder zijn rug +/- 20 keer te slaan! Rond 18 uur zijn wij met ons alle samen wat gaan eten. Met als placemat een afbeelding van houten bilden die in bilt en tekst vertellen hoe de berken opgieting in Finland is
  Ontstaan en wat er zo al allemaal in de sauna kon gebeuren!
  Ik wilde deze mee nemen voor op onze website te plaatsen, maar ja dat ben ik vergeten. Na het eten gingen Wim en Luc snel weer een sauna in zodat zij voor 21 uur alle sauna, s hadden gehad! Ik daar aan tegen wilden alleen nog even genieten van de Infra rood kabine. Deze sauna kabine ervaarde ik bij Finlandia veel beter, Ook is er onder de houten zitting een systeem gemaakt dat er voor zorgt dat als iemand opstaat De Infra rood sauna wordt uitgeschakeld! Al met al een sauna waar wij met onze singleclub zeker nog wel een keer zullen komen dit jaar!

Geef een reactie